Terug

Bestellen kaarten Sportgala 2018 mogelijk

In theater De Stoep wordt die avond stilgestaan bij de meest opvallende sportprestaties van 2018. Organisatoren Flip van Betuw (Rush Events) en Ardie den Hoed (Fast Forward) zetten de in 2017 herstelde traditie voor sportief Nissewaard daarmee voort.

De avond staat in het teken van bijzondere prestaties. Een vakjury bepaalt wie zich de beste sporter van Nissewaard mag noemen. Daarnaast worden ook prijzen uitgereikt voor de beste club, trainer, talent, sporter met een beperking en bestuurder. Verder is er een prijs voor de meeste veerkracht en wordt er op het podium in De Stoep ook een Oeuvre Award uitgereikt. Bovendien krijgt het publiek de gelegenheid om haar voorkeur via een publieksprijs kenbaar te maken. In samenspraak met de gemeente Nissewaard is ook besloten om de meest gezonde vereniging van de gemeente weer de High Five Award toe te kennen.

Wethouder sport Martijn Hamerslag is enthousiast over het sportgala: “Er ontbrak in sportief opzicht iets in de gemeente Nissewaard. Die leegte is vorig jaar in De Stoep dankzij een samenwerking prachtig opgevuld. Nissewaard heeft veel kampioenen en talenten. Maar ook sterke verenigingen die inwoners op recreatieve wijze in beweging brengen. Het sportgala is een podium om al deze inzet in de spotlight te zetten. Daarmee ook de juiste afsluiting van het jaar. Bovendien zien we vaak dat successen een inspiratiebron vormen voor de jeugd om ook te willen sporten.”

Het theater van directeur Rob van Wijk werd in 2017 de tweede partner van het evenement: “Ik ben in het theater in Gorinchem werkzaam geweest. Daar is het jaarlijkse sportgala uitgegroeid tot een traditie waar inmiddels bijna duizend mensen naar toe komen. Leuk dat we dit in Nissewaard in 2017 iets hebben neergezet om op voort te borduren.” Den Hoed en Van Betuw gaan ook dit jaar proberen het bedrijfsleven achter het sportgala te krijgen. “Wij voelden ons vorig jaar gesterkt door de positieve reacties van de gemeente Nissewaard en theater De Stoep om door te gaan. Het streven is dat het sportgala een avond wordt waarop de sportwereld en het bedrijfsleven elkaar ontmoeten om het jaar feestelijk afsluiten. We hebben al een paar nieuwe partners gevonden zoals restaurant De Watertuin en het Carlton Oasis hotel,” aldus Van Betuw.

Er is voor het gala in theater De Stoep een vakjury geformeerd, die verantwoordelijk wordt voor de nominaties en benoemingen in elke categorie. De mogelijkheid om toegangskaarten te bestellen via www.theaterdestoep.nl is inmiddels open gesteld. “Wij gaan er ook als theater weer een mooie avond van maken. Compleet met artiesten van het collectie Puls en een kerstkoor uit Nissewaard. Het wordt weer een avond van Nissewaard voor Nissewaard. Iets om naar uit te kijken,” aldus Van Wijk.