Terug

Nominaties bekend gemaakt

 

In de komende weken tot aan het Sportgala Nissewaard zal de jury worden samengesteld, die uiteindelijk beslist over de winnaars in de negen verschillende categorieën.

 

Het Sportgala Nissewaard is na zeven jaar van afwezigheid door een bliksemactie van Rush Events van Flip van Betuw en Fast Forward van Ardie den Hoed in de recordtijd van vier weken terug op de kalender gebracht. Met steun van de gemeente Nissewaard, Theater De Stoep en inmiddels hebben ook de eerste bedrijven een bijdrage aan het slotfeest van de lokale sportwereld toegezegd. De stichting Puls Music levert de talentvolle artiesten voor de avond, terwijl koor Singing Beat in de lobby van Theater De Stoep bij binnenkomst van de gasten kerstliedjes zal zingen. Ardie den Hoed (ex-RTV Rijnmond) zal het Sportgala Nissewaard presenteren.

 

Een extra element van het Sportgala Nissewaard is overigens de zogenaamde Kampioenenparade voor jeugd. Sportwethouder Martijn Hamerslag nodigt alle kampioenen uit de gemeente Nissewaard tot en met zestien jaar uit om voor aanvang van het gala een speciale kampioensmedaille in ontvangst te komen nemen. Dit geldt voor zowel kampioenen in individuele als in teamsporten. Zo wordt in Theater De Stoep dus ook iedereen die niet in de lijst met genomineerden staat, tussen 19.30 en 20.00 uur als kampioen toch gehuldigd.

 

Alle Nissewaardse kampioenen, vergezeld van hun ouders of trainers, die voor de speciale medaille van wethouder Hamerslag in aanmerking willen komen, dienen overigens net als andere gasten gratis toegangskaarten voor het Sportgala Nissewaard via de website van Theater De Stoep vooraf te bestellen. https://theaterdestoep.nl/voorstelling/sportgala-nissewaard-2017

 

In de week voorafgaande aan het Sportgala Nissewaard zal een nog samen te stellen jury van onder andere sportjournalisten van onder meer Algemeen Dagblad, De Botlek en Groot Nissewaard via stemming de winnaars in diverse categorieën kiezen of voordragen. Hier is een overzicht van de genomineerden per prijs vermeld.

 

Nominaties

 

Aangepast sporter/vrijwilliger van het jaar                                

 

Lucas Koelemeijer (judo),  Ingrit Snoek (voetbal)  en Donna Jansen (tennis)

 

Sportbestuurder van het jaar 

 

Voordracht door jury                                   

 

Sportman van het jaar                                           

 

Joey van ’t Verlaat (triatlon), Guillaume Pinas (kickboksen), Daan van Sintmaartensdijk (wielrennen)

 

High Five Award

 

Voordracht Gemeente Nissewaard                                                     

 

Talent van het jaar                                     

 

Ansh Jahar (schaken), Vijay Nanhoe (karate) en Kim van ’t Verlaat (triatlon)

 

Oeuvre prijs              

 

Voordracht door jury

 

Trainer van het Jaar                        

 

Peter Wubben (voetbal), John Stougje (voetbal)  en Sjarinno Tweeling (basketbal)

 

Sportvrouw van het jaar                

 

Larissa van Krevel (judo), Aleysha Smol (kickboksen)  en Lesley Kerkhove (tennis)

 

Sportploeg van het jaar                 

 

Spijkenisse (voetbal)  GHVV’13 (voetbal) en The Hurricanes (basketbal)